Xénia védése (32)

Doktori Iskolánk szervezésében immár második alkalommal kerül sor a Doktoranduszok Nemzetközi Online Konferenciájára, november 18-19. között. Az alábbiakban megtalálható a konferencia programja, az előadókkal és előadásaik címével. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

Business people collaborate together in office. Double exposure effects

Școala Doctorală a Facultății de Teologie Romano-Catolică de la BBTE organizează un online simpozion internațional în data de 18-19 noiembrie 2022.

675c3177-b584-4e71-bebf-96875f51c7e0

În perioada 21-27 august, studenții Școlii Doctorale de Religie, Cultură, Societate participă la un atelier intensiv de scriere și lectură academica. Scopul programului este de a le oferi tinerilor cercetători șansa de a petrece 6-7 ore pe zi pentru a se ocupa de proiectul lor de cercetare și de a se rupe de agitația vieții cotidiene.

Actualități

Doktoranduszok Nemzetközi Online Konferenciája

Doktori Iskolánk szervezésében immár második alkalommal kerül sor a Doktoranduszok Nemzetközi Online Konferenciájára, november 18-19. között. Az alábbiakban megtalálható a konferencia programja, az előadókkal és előadásaik címével. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

Rezultate alegeri: consiliul SD

Rezultatele primului tur de scrutin al alegerilor pentru ocuparea locurilor din Consiliul Școlii Doctorale

Conferința internațională online a doctoranziilor la UBB Cluj

Școala Doctorală a Facultății de Teologie Romano-Catolică de la BBTE organizează un online simpozion internațional în data de 18-19 noiembrie 2022.

Candidaturi alegeri 2022

Publicăm lista candidaților pentru funcția de director și membrii în consiliu a Școlii Doctorale la alegerile din 2022.
Candidaturi22

Centralizator rezultate admitere (inainte de confirmare)

Afișat găsiți centralizatorul de admitere înainte de confirmarea ocupării locuriilor.   Centralizator admitere

Calendar admitere 2022

Calendar pentru admiterea la studii doctorale în 2022:
5-9 septembrie 2022: înscrieri prin intermediul platformei online a UBB
Examenul de admitere:
12 septembrie 2022, ora 14:00: proba scrisă la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, BBTE (Str. Iuliu Maniu 5).
12 septembrie 2022, ora 17:00: Colocviu de admitere la Facultatea de Teologie Romano-Catolică BBTE (Str. Iuliu Maniu Maniu 5).
13 septembrie 2022, afișarea rezultatelor;
14 septembrie 2022: depunerea contestațiilor (Str. Iuliu Maniu Maniu 5, orele 9:00-12:00);
15 septembrie 2022, ora 16:00: evaluarea contestațiilor și publicarea rezultatelor contestațiilor;
16-20 septembrie 2022: confirmarea locurilor, zilnic între orele 10:00 și 13:00, la secretariatul Școlii doctorale.
Informații suplimentare privind admiterea pot fi găsite aici.

Alegeri 2022: Calendarul și metodologia de alegere și numire a membrilor consiliului școlii doctorale

Senatul Universității Babeș-Bolyai în ședința online din data de 20 iunie 2022 a aprobat:
Metodologia de organizare a alegerilor și de numire a membrilor Consiliilor Școlilor doctorale.
Calendarul alegerilor.

Școala doctorală are un nou conducător de doctorat

La 21 iulie 2022, Senatul UBB a aprobat cererea lui János Vik, conferențiar universitar, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul UBB, de a se alătura școlii doctorale în calitate de conducător de doctorat. Suntem fericiți să îl primim ca „părintele fondator” al școlii noastre doctorale și ca expert remarcabil în teologie fundamentală, spiritualitate, logoterapie și analiză existențială.

Diákképviselő választás – eredmények

A 2022.05.12-én lezárult második fordulós szavazás eredményeként a VKT Doktori Iskola Diáktanácsának diákképviselőjeként Tóth Krisztián lett megválasztva. Az esetleges fellebbezéseket 2022.05.13-án, reggel 8-tól déli 12 óráig lehet benyújtani elektronikus formában (noemi.geng@ubbcluj.ro).  FRISSÍTÉS: Rezultate_alegere_student doctorand membru in Consiliul Scolii Doctorale RCS (2)

Diákképviselő választás a doktori iskola tanácsába

Diákképviselő választás a doktori iskola tanácsába

Scoala Doctorală - Religie, Cultură, Societate

Școala noastră doctorală este cel de-al treilea ciclu de studiu al Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității Babeș-Bolyai, după programele de licență și masterat în teologie. Organizarea sa administrativă face parte din Institutul de Doctorat UBB. Programul de studii universitare de doctorat este reglementat printr-un ordin aprobat de Ministerul Educației din România. În acest sens, studiile de doctorat sunt împărțite în două părți, numite programe, care sunt de obicei structurate pe o durată totală de trei ani, adică șase semestre. Programul educațional organizat la nivel instituțional asigură dobândirea de cunoștințe teoretice, în timp ce programul de cercetare permite și sprijină activitatea de cercetare independentă.

Continuă

Misiunea noastră

  • Religie

    Rolul religiei în viața oamenilor și a societăților s-a schimbat semnificativ în ultimele decenii. Analizăm diferite aspecte și consecințe ale acestei schimbări.
  • Clultură

    O ființă umană trăiește întotdeauna într-o cultură. Harul presupune cultura, iar Evanghelia caută întotdeauna să se realizeze într-o cultură. Căutăm posibilitățile și labirinturile acestei realizări.
  • Societate

    Societatea este în continuă evoluție. Acesta se confruntă cu multe provocări pe parcurs. Aceste provocări nu pot lăsa Biserica neafectată. Într-o societate, Biserica caută întotdeauna să fie un avocat al celor săraci și al celor slabi. Am văzut multe exemple în acest sens de-a lungul istoriei. Cercetarea noastră acoperă atât realitățile trecutului, cât și provocările prezentului.

Domenii de cercetare

Proiecte de cercetare