Pedagogie organică

Adjectivul „organic” (originea cuvântului: latină, organicus = organic) este astăzi în vogă în fața a diverși termeni (alimente organice, arhitectură organică, cosmetice organice), care indică faptul că ceva este viu. Îmi place foarte mult, nu numai că îmi place, dar mă pot identifica cu ea. Atât de mult încât am devenit un susținător convins al produselor „organice” în urmă cu aproximativ treizeci de ani. De asemenea, pedagogia organică a reușit să crească în scurt timp aproape de mine și îi doresc să se dezvolte, să se răspândească și să încolțească cât mai multă viață.

Suflecați mânecile pentru pacea!

De la fereastra Palatului Apostolic, cu vedere spre Piața Sfântul Petru, în prima zi a lunii ianuarie, Papa Francisc a îndemnat lumea să „își suflece mânecile” pentru pace.
Cu ocazia celei de-a 55-a ediții a Zilei Mondiale a Păcii, Papa Francisc, liderul celor 1,3 miliarde de catolici din lume, a îndemnat lumea să oprească violența în discursul său Angelus, spunându-le oamenilor adunați în Piața Sfântul Petru din Vatican să păstrăm pacea în prim-planul gândurilor noastre.