Calendar admitere 2022

Calendar pentru admiterea la studii doctorale în 2022:
5-9 septembrie 2022: înscrieri prin intermediul platformei online a UBB
Examenul de admitere:
12 septembrie 2022, ora 14:00: proba scrisă la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, BBTE (Str. Iuliu Maniu 5).
12 septembrie 2022, ora 17:00: Colocviu de admitere la Facultatea de Teologie Romano-Catolică BBTE (Str. Iuliu Maniu Maniu 5).
13 septembrie 2022, afișarea rezultatelor;
14 septembrie 2022: depunerea contestațiilor (Str. Iuliu Maniu Maniu 5, orele 9:00-12:00);
15 septembrie 2022, ora 16:00: evaluarea contestațiilor și publicarea rezultatelor contestațiilor;
16-20 septembrie 2022: confirmarea locurilor, zilnic între orele 10:00 și 13:00, la secretariatul Școlii doctorale.
Informații suplimentare privind admiterea pot fi găsite aici.

Școala doctorală are un nou conducător de doctorat

La 21 iulie 2022, Senatul UBB a aprobat cererea lui János Vik, conferențiar universitar, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul UBB, de a se alătura școlii doctorale în calitate de conducător de doctorat. Suntem fericiți să îl primim ca „părintele fondator” al școlii noastre doctorale și ca expert remarcabil în teologie fundamentală, spiritualitate, logoterapie și analiză existențială.

Papa Francisc: Familia este primul loc în care învățăm să iubim. Întâlnirea Mondială a Familiilor a avut loc pentru a zecea oară

Întâlnirea Mondială a Familiilor a avut loc pentru a doua oară la Roma după 1994. Tema întâlnirii din acest an, la care au participat aproximativ 2.000 de familii, a fost „Iubirea în familie: vocație și cale spre sfințenie”. Evenimentul a început cu Sărbătoarea Familiilor, pe care Papa Francisc a celebrat-o în prezența a 4.500 de persoane în Aula Paul al VI-lea. Sâmbătă seara, a fost celebrată o slujbă solemnă de închidere, la sfârșitul căreia a avut loc o trimitere misionară a familiilor. În timpul Liturghiei de încheiere, Papa a reamintit participanților semnificația Patimilor lui Cristos și ceea ce învață logica creștină. Papa Francisc a amintit că Hristos, prin suferința și moartea sa, ne-a eliberat de sclavia egocentrismului și ne-a eliberat pentru a-i iubi mai mult pe ceilalți. 

Pe studentul nostru doctorand Ervin Obermájer au întrebat despre vocație

În viața de zi cu zi, constat că titlul destul de lung care apare după numele meu în sursele oficiale este, într-un fel, necunoscut oamenilor obișnuiți. Marea majoritate a oamenilor știu că sunt preot romano-catolic și că sunt angajat în activități pastorale, așa cum ar cere modul clasic de viață pastoral. Acest lucru este cu siguranță adevărat, deoarece lucrez și ca asistent parohial în parohia Sfântul Augustin din Miercurea Ciuc, dar cealaltă parte a activităților mele este cunoscută de cei care nu mă cunosc, ca să spun așa, foarte puțin.